Deep fake

Vi lever i en tid der ikke bare “alle” er informasjonsformidlere med Internett og sosiale medier, men der teknologien snart gjør at der man kunne stole på videopptak som bevis for uttalelser snart er historie.

Man kan nå få hvem-som-helst til å si hva-som-helst, her illustrert med Jordan Peele som Obama:

Som de fleste har fått med seg, finnes det filtre på mobiler som setter effekter på ansikter, men man kan nå bytte ut ansikt så effektivt at det må profesjonelle til for å se forskjell.

Program for å enkelt bytte ut ansikt er tilgjengelig for nedlasting og bruk på Windows. Det er bare fantasien som setter grenser for hva som kan presenteres som “videobevis”, når man ser hvordan bruk av sosiale medier har utviklet seg til nå, øyner man en utvikling som ikke lover godt for noe.

Loading