Keep Your Eyes on the Prize

Forskning.no melder i dag (11.01.2021) at amerikanske forskere oppdaget menneskeskapt global oppvarming allerede på 50-tallet og at norske forskere kan ha kjent til dette fra tidlig 60-tall. I 1959 dukket ordet “drivhuseffekt” opp for første gang. Men ikke før på 80-tallet ble det et aktuelt tema, men det er enda de som ikke “tror” på klimaforandringer, og politikere som ikke gjør noe av betydning.

Allerede på 1800-tallet visste man at CO2 absorberer infrarød (IR) varmestråling, Svante Arrhenius beskrev hvordan økt innhold av CO2 i atmosfæren ville påvirke jordens temperatur i artikkelen «Über den Einfluss des atmosfärischen Kohlensäuregehalts auf die Temperatur der Erdoberfläche». Dette var i 1896.

Shell advarte mot klimakatastrofe i 1991. For å nevne noen eksempler.

Finnes det noen unnskyldning for politikere og næringslivets prokrastinering?

depositphotos

Loading