Nytt industrieventyr

“Equinor, Hydro og Panasonic planlegger å bygge en stor batterifabrikk i Norge. Ideen er å bruke norsk fornybar kraft til å få i gang bærekraftig produksjon av batterier til elbiler.

Like før jul inviterte selskapene til kamp om lokalisering. Søknadsfristen var torsdag 28. januar, og nå er det klart at det blir hard konkurranse om å huse fabrikken: 82 kandidater har meldt sin interesse med til sammen over 100 tomteforslag.”
-E24

Begrepet bærekraft er i ferd med å bli tømt fullstendig for mening. Fortrenging og nedbygging av store områder for å produsere batterier av råvarer som kommer fra gruver med store miljøgift-utslipp er hverken grønt eller bærekraftig. Men hva spiller der for rolle, her er det snakk om et industrieventyr med tusenvis av arbeidsplasser, da er det vel lov å lyve?

Dessverre er det ofte slik, blir en løgn gjentatt ofte nok, av mange nok, blir det en sannhet i den kollektive bevissthet. Derfor passer de på å legge inn minst ett “bærekraftig” hver gang de snakker om dette. Og gjerne litt “grønt” også. Hadde de bare holdt seg til det det faktisk er, et nytt industrieventyr. Som vil kreve areal, ressurser, forurense og gjøre få mennesker steinrike. Intet nytt under solen …

depositphotos

Loading