Båter fremfor folk.

Farsunds politikere prioriterer småbåt-stell og -lagring fremfor eldreomsorg og legevakt. Nå ser vi konsekvensene av å sponse næringslivet med billige kommunale eiendommer. For i praksis er det det som skjer når kommunen taper inntekter ved å selge eiendommer kraftig underpriset. I følge avtalen skal Marin Elektro betale 200,- pr kvm.

Fra kommunen: «Nye eiendomspriser med virkning fra 01.09.2016:
  • Kommunale tilleggsparseller: Ordinære (ikke grense mot sjø) kr. 250,- á kvm
  • Industri-/næringstomter og tilleggsparseller:
  • Røssevika: kr. 495,- á kvm
  • Lundevågen syd og nord: konkret helhetsvurdering
  • Andre tilleggsparseller tilgrenset sjø(alle formål)
  • Sentrumsnært: kr. 2.200,- á kvm (veil.)
  • Andre steder kr. 895,- á kvm (veil.)
  • Pris strandlinje (tillegg til areal) kr. 16.000,- á løpemeter»

Det hadde vel vært mer naturlig at Marin Elektro hadde betalt 895,- pr kvm, ikke 200,-. Hadde de tatt markedspris for tomta i Lauervik der hovedinvestoren er god for 2,5 milliarder, hadde inntekten vært 14,32 millioner, ikke 3,2 millioner. Samme pris som i Røssevika hadde gitt 7,92 millioner. Og kuttene i sykehjemsplasser hadde ikke blitt et tema, heller ikke nedleggelse av Legevakten. Men når kommunen prioriterer småbåter fremfor folk, blir det slik. Er det verd det?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *