Båter fremfor folk.

Farsunds politikere prioriterer småbåt-stell og -lagring fremfor eldreomsorg og legevakt. Nå ser vi konsekvensene av å sponse næringslivet med billige kommunale eiendommer. For i praksis er det det som skjer når kommunen taper inntekter ved å selge eiendommer kraftig underpriset. I følge avtalen skal Marin Elektro betale 200,- pr kvm.

Fra kommunen: «Nye eiendomspriser med virkning fra 01.09.2016:
  • Kommunale tilleggsparseller: Ordinære (ikke grense mot sjø) kr. 250,- á kvm
  • Industri-/næringstomter og tilleggsparseller:
  • Røssevika: kr. 495,- á kvm
  • Lundevågen syd og nord: konkret helhetsvurdering
  • Andre tilleggsparseller tilgrenset sjø(alle formål)
  • Sentrumsnært: kr. 2.200,- á kvm (veil.)
  • Andre steder kr. 895,- á kvm (veil.)
  • Pris strandlinje (tillegg til areal) kr. 16.000,- á løpemeter»

Det hadde vel vært mer naturlig at Marin Elektro hadde betalt 895,- pr kvm, ikke 200,-. Hadde de tatt markedspris for tomta i Lauervik der hovedinvestoren er god for 2,5 milliarder, hadde inntekten vært 14,32 millioner, ikke 3,2 millioner. Samme pris som i Røssevika hadde gitt 7,92 millioner. Og kuttene i sykehjemsplasser hadde ikke blitt et tema, heller ikke nedleggelse av Legevakten. Men når kommunen prioriterer småbåter fremfor folk, blir det slik. Er det verd det?

Loading

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *