Forsøk på karakterdrap

Etter at Wikøren kom med sitt forsøk på å forvrenge Fladstads leserinnlegg som kom med supplerende fakta som Lister mangler i sin dekning, sendte jeg et leserinnlegg til dem. De verdiger meg ikke med at svar engang. Innlegget i sin helhet:

Etter at Lister24 trykket leserinnlegg i Marin Elektrosaken så omsider naboene fikk komme til orde, lar avisen den selvoppnevnte PR-ansvarlige for Marin Elektro slippe til med med sin tåkelegging og ensidige vikling, der hun plukker selektivt ut det hun kan vri for at Fladstad skal fremstå usympatisk. Det at hun blander “hun” og “dem” er i denne sammenheng en bagatell, men symptomatisk på hvor dårlig håndverk hun ofte leverer.

Nygaard lovte i sitt ansettelsesintervju at de skulle gå etter maktmennesker, men han lar Wikøren løpe i stikk motsatt retning. Det er noe alvorlig galt når privatpersoner som bare utøver sin demokratiske rett blir utsatt for regelrett personforfølgelse av en lokalavis. Med to redaktørers velsignelse. Når de vinkler begge sidene like tendensiøse, bare med motsatt fortegn. Engesæth fremstilles som det uskyldige offeret som bare motarbeides igjen og igjen. Mens Fladstad er den kverulerende kjæringa som bare er ute etter å ødelegge.

I artikkelen unnlater hun å imøtegå flere argumenter som at Engesæth har blitt forelagt flere alternative lokasjoner ute at det kommer frem i sakspapirene. Hun håner beskrivelsen av en folkevalgt som fikk sitt syn, uten å ha maritim kompetanse, til å trumfe fagfolks innspill, uten å ta for seg et eneste av de innspillene. Eller kontakte dem for uttalelser. Noe Konradsen ble. Noen av de er nevnt i artikler, men gjentas aldri, ingen av dem kontaktes for uttalelser, mens “offeret” får slippe til igjen og igjen, entreprenører har fått sutre, og ordføreren slipper stort sett unna.

Her foreligger det et vedtak fra Fylkesmannen som bekrefter at her er det begått saksbehandlingsfeil, alvorlige nok til at det ble gitt oppsettende virkning. Kan det bekreftes bedre at de ble overkjørt? Men Lister vet bedre, og da går de på personangrep. Men om man nevne Wikøren navn i et leserinnlegg, redigere de det til “avisen” og “Lister”. Skulle tro redaksjonen satt i bakvendtland.

Det er trist å se avisens forfall. Det har vært mye rart å lese siden Nygaard ble ansatt. En lysbro for selfies er “et tidsskille for før og etter for identiteten til Kvinesdal kommune”. Debatten om vindmøller dreier seg bare om “det man ser”. Mens det viser seg at pengene ofte ender på Cayman Islands. I en kritisk reportasjeserie om barnevernet presterer de å unnlate å konfrontert lederen med en kritisk rapport som kom i høst, noe som burde være selvsagt. De hverken nevner den eller legger ut link, til tross for at de har hatt en redaksjonell sak på den. Det er også lite interessant for folk i Farsund å lese i uke etter uke etter uke om slakterne i Nestet, rutene i Fjotland og annet stoff fra Kvinesdal Historielag? Hadde det ikke, selv om de prøver å utkonkurrere Agder, vært en ide å i det minste variere litt?

Dessverre må man betale over 300 kroner i måneden for dette, bare for å få med seg diverse annonseringer, for det redaksjonelle er snart ikke verd å kaste bort tiden på. (Innlegg slutt)

****

I Wikøren feilslåtte forsøk på å leke gravejournalist prøvde hun å så tvil om hvem partene i saken er ved å påstå at Velforeningen ikke er med på klagen, noe nestlederen i velforeningen tilbakeviser så det holder, i et leserinnlegg lørdag 7 desember. Heldigvis gikk de ikke på hennes splid-og-hersk teknikk.

Det burde være et tankekors for redaktørene nå det må leserinnlegg til for både få frem relevant fakta og sannhet i avisen deres …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *