Selektiv avis

Heldigvis krevde ikke brannen i parkeringshuset på Sola liv. Lister tar for seg hendelsen i sin leder 11. januar 2019. Der etterlyses tiltak fra myndigheter for å unngå liknende hendelser. Og bruk av vann til slukning under slike forhold problematiseres.

“Og hvor langt kommer man med vann når kjemikalier og plast brenner og røyken ligger svart og giftig? Lederen i Brannfaglig fellesorganisasjon (BFO), Hugo Haug, betegner i VG dagens parkeringshus som generelt «svært risikable og ikke tilpasset dagens bruk». Haug tar derfor til orde for å skjerpe brannforskriftene. Myndighetene bør foreta en grundig gjennomgang – og samtidig følge opp BFOs innspill om en statlig, uavhengig brannkommisjon til å granske tilfeller av typen Sola. Det handler om kunnskapsbasert forebygging.”

I Farsund etterlyser Fladstad, Knutsen og deres advokat Bakka det samme i forhold til brannfaren i store haller der båter av plast med andre og liknede kjemikalier som det var i parkeringshuset, skal lagres. Men heldigvis har Lister den allvitne Wikøren som vet bedre. Her i Farsund kan jo ikke slikt skje, og hun passer på å fremstille dem som de hysteriske kverulantene de er …

background with a burning flame

Loading

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *