Fra entreprenøren.

Så er Knut Thorkildsen, daglig leder i Br. Thorkildsen ute og uttaler seg. «– Jeg syns det er tragisk at det ikke er noen ting i Farsund kommune som kan gå, men at man skal stikke kjepper i hjulene på alt for de som prøver å få til noe.»

Br. Thorkildsen jobber på skoleprosjektet Farsund. I 2017 vant de anbudet på ny vei til Bryneheia. Prosjektet med sykkelparkering ved Vanse Skole hadde de sammen med Skanska. De var også sammen om renoveringen av dam Midvann og dam Måvann. De var engasjert i utbyggingen av Bjørketun Barnehage i 2017, i Helvik Boligfelt, brygge i Borshavn i 2016, for å nevne noe. Likevel påstår han at «det ikke er noen ting i Farsund kommune som kan gå.»

Og han ser ikke på realiteten, det at det er kommunen som har rotet dette til ved å ikke følge lover, regler og forskrifter, de har ikke klart å gjennomføre dette på en etterrettelig måte.

Men som alle andre, han retter baker for smed, gir naboene skylden, og reduserer dette til at noen bare er ute etter å «stikke kjepper i hjulene på alle som prøver å få til noe.» Dette virker tydeligvis som et magisk utsagn som trumfer lover og regler og nuller ut alle innvendinger, uansett hvor reelle og saklige de er, og fritar avsender å komme med et eneste saklig argument.

Og, selv om Br. Thorkildsen har skrytt av god omsetning og oppdrag i hele sør-Norge fremstilles dette som om at hvis dette ene prosjektet strander vil det få alvorlige konsekvenser for firmaet. Jeg kan ikke si om det stemmer eller ei, men om han skal rette kritikk får han rette den dit den hører hjemme, nemlig kommunen og den hårete gjennomføringen deres av Marin Elektro-prosjektet. Der er de som har rotet dette til! At det er dårlige tider i entreprenørbransjen er det ikke et argument for å etablere Marin Elektro i Lauervika.

“– Dette går ut over lokale arbeidsplasser. Det er rett og slett fortvilende at en utsikt kan stoppe noe slikt, sier Br. Thorkildsen-sjefen.” Om Thorkildsen hadde lest skikkelig hva klagen går ut på hadde han sett at dette ikke er så banalt at det bare dreier seg om utsikt. Men det er en kjent manipuleringstaktikk å plukke ut en side av saken for så å kjøre utelukkende på denne. De var også klar over at det var levert inn en klage med krav om oppsettende virkning.

For meg fremstår dette intervjuet som et dårlig skjult forsøk på å forsterke inntrykket at dette dreier seg om noe helt annet en det faktisk gjør, vi som argumenterer i mot kommunens håndtering av denne saken vil bare ha anstendige lovlydige politikere som ikke tar snarveier, bedriver spill i kulissene eller overkjører lokalbefolkningens rettigheter. Vi er ikke ute etter å ødelegge for “stakkars Lasse”.

Loading

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *