Hva 7% koster

I 2020 dalte de globale co2 utslipp med 7% i forhold til 2019 grunnet pandemien. Men det har kostet dyrt, blant annet arbeidsplasser. Mange har blitt hjemløse. For å nå klimamålene som verdenssamfunnet har satt seg, kreves det et tilsvarende årlig fall i et tiår, i følge en rapport som the Global Carbon Project, et konsortium av klimaforskere, nettopp utgav.

Da skjønner man at å sette igang et enormt byggeprosjekt med fabrikker, oppgradering av nett og produksjon av utstyr for overgang til biomassse, vindmøller og solpanel, samt batterier til å holde på strømmen, ikke vil bringe oss i nærheten av klimamålene vi har forpliktet oss til. At man heller ikke er ferdig med oljealderen, til tross for retorikken, hverken nasjonalt eller internasjonalt, hjelper heller ikke, og setter spørsmålstegn om dette egentlig er et skifte. Man må nok være politiker for å tro på dette “grønne” eventyret …

Photo by Kawser Hamid from Pexels

Loading