Ny vei gjennom Sigersvoll

https://www.youtube.com/watch?v=gnxGxM9xjE8

Det er ikke bare Hellemyra som må vike for det nye industrieventyret, Arnt kaster gjerne Sigersvoll i potten, for i følge ordføreren er dette et velegnet sted for tungtrafikk og ny vei for den forventede store trafikkøkningen i Lister-kommunene når de store utbyggingsplaner blir realisert.

Det er ikke bare der fabrikkene og anleggene som skal redde klimaet bygges, det kreves areal til veier og annen utbygging både i forkant og etterkant. Ligger det rød-listete myrtyper med sine utrydningstruede arter eller andre perler som Sigersvoll i veien, må de vike. Det gjelder ikke bare industri og veier, vil boligutbygger kun ha sjønære tomter til boligfelt, ja da sees 100-m regelen som meningsløs. Og vi har sett hvordan fritidsboligeiere med formue kan få boltre seg.

Grunneiere får slektsgårder ødelagt, folk mister de fredelige omgivelsene de gjerne bor der for, klager blir ikke tatt hensyn til. For hva? Å konkurrere til seg flere tusen nye innbyggere på få år. Det kan umulig være sunt for lokalmiljøet. Å tilrettelegge for arbeid til de som av andre årsaker ønsker å bo her enn kun en jobb der den er å få, gir vel ikke nok prestisje og inntekter i kommunekassa.

Det groteske i dette er at dette presenteres som klimatiltak, hjelp til å øke naturmangfoldet i distriktet, enda den eneste “dokumentasjonen” på at det grønne skiftet vil virke og er gjennomførbart er partiprogram, regjeringens propaganda, næringslivets markedsføring, kjøpte studier fra konsulenter som ønsker å levere det kunden ønsker og medias ukritiske videreformidling av propagandaen.

Lokal kritikk blir møtt med stillhet. Er man ordfører trenger man ikke bry seg om saklig og relevant kritikk, selv med dokumentasjon. Og det hjelper å ha en lokalavis som best utmerker seg som mikrofonstativ.

Uavhengige kilder melder om store problemer med dette energiskifte med alt fra gjennomføringevne til problemer med et for dårlig strømnett til avsløringer hvordan de trikser med utregninger og fakta for å få dette til å gå opp i grønne tall.

Noe burde kanskje tenke på at det slett ikke er sikkert at fremtidige innbyggere ser tilbake på aktørene som velgjørere, store politikere eller visjonærer, men de som da enda var tid for besinnelse valgte å bygge mest mulig så fort de kunne, mens de enda satt med makten og midlene. Til tross for at nok informasjon som burde føre til å “ta te ved” var tilgjengelig. Og nok av stemmer som formidlet den.

Men han sitter vel og håper at de som bor på Sigersvoll ikke kommer til å gjøre situasjonen vanskeligere enn det den er …

Loading