Luftslottet

I Luftslottsaken har kommunen og Yvonne Loùa blitt enige om en avtale som skal til politisk behandling.

“Han [Advokat Svein Erling Jensen] er imidlertid klar på at kommunen ikke har inngått denne avtalen for å være «snille», men fordi det var det de måtte gjøre for å rydde opp i saken. Dette bekrefter også ordfører Abrahamsen.

– Loùa fikk et startlån ved hjelp av Erik Frøysnes. Det burde aldri vært gitt. Kommunen fulgte ikke med i timen. De hadde ingen kontroll; det var ingen takst og ingen fakta ble sjekket. Det burde ha vært gjennomført en befaring i bygget for å få oversikt over hva dette faktisk var. I stedet er det blitt stolt blindt på Frøysnes og fremlagte papirer uten at egne vurderinger er gjort, påpeker advokaten.”
Lister 23.12.2020

Og jeg undres, her slakter ordføreren kommunen, men kan ikke se at noen som helst må ta konsekvensene for sin inkompetanse. Frøysnes må ha gapskrattet hele veien til banken. Han lurte også dem til å selge seg sykehuset uten å legge det ut for salg og solgte for 6,3 mill mer enn han fikk det for. De ble advart mot mannen for 3 år siden:

“Hvordan Frøysnes, gitt den økonomiske ståa i selskapene han eier, har fått på plass finansiering til å kunne kjøpe og renovere sykehusbygningen, kan man jo undre seg over. At han heller ikke vil røpe hvem som er med som partnere, gir også grunn for refleksjoner. I budet krever Frøysnes at kommunen bekoster ny vei opp til Varbak fra sørøst «med en utvidelse av tomten». Bør ikke alarmen snart gå på Husan?”
Leder Lister 22.11.2017

Som å stjele sukkertøy fra småbarn.

Og disse er det som er vårt forsvar mot grådige investorer …

Loading